Scallymatic Orchestra plays Jimi Hendrix"When I die, I want people to play my music, go wild, and freak out an’ do anything they wanna do!" - Jimi Hendrix.

"I wish I'd had a chance to play with Jimi. But that's okay - he's playing with Coltrane now." - Miles Davis op Hendrix’ begrafenis, september 1970.
Scallymatic Orchestra - Band of Scallies

De 40ste sterfdag van gitaargod Hendrix was voor gitarist/arrangeur Mathijs Duringhof de aanleiding om het werk van deze legende eens flink te Scallymatiseren en op te nemen met zijn Scallymatic Orchestra. Op Jimi's 70ste geboortedag presenteren zij dan nu: Band of Scallies.
De cross-over van vintage grooves met soul & jazz, de energie en 'space', muzikaliteit en experiment, de ijzersterke riffs en prachtige liedjes… allemaal zaken die SO op het lijf geschreven zijn. Het is de Scallymatic Sound: een frisse mix van jazz, soul- en ’70 grooves.

Helaas supporten de erven Hendrix het project minder enthousiast, en kreeg de band alleen officiele toestemming voor hun versie van Freedom. Dit nummer zal nu op vinyl EP (10") worden uitgebracht in Nederland, samen met vier covers die uit het project zijn voorgekomen.

Speciaal voor dit project werkt de band samen met zanger Soul Mack. Een nog vrijwel onontdekt Nederlands zangtalent, terwijl hij echt de Otis Redding van de Lage Landen is. Doordeweeks werkzaam in het magazijn van een Chinese lingeriehandelaar in de Flevopolder, zingt hij op het podium met Scallymatic Orchestra de sterren van de hemel.Scallymatic Orchestra, een 8-koppige band met uitgebreidde ritmesectie en blazers, houdt ervan buiten de hokjes te kijken en blijft daarmee onvoorspelbaar. Tegelijkertijd weet de band de eigen identiteit en sound sterk overeind te houden.
De balans tussen gearrangeerd en vrij uit de bocht gierend houdt elk concert spannend, spontaan en energiek. Daarom is het repetoire van Hendrix zo interessant voor Scallymatic Orchestra. Een unieke samensmelting van soul, jazz en vintage grooves van nu.

De bandleden, aka Scallies, verdienen ondertussen ruimschoots hun sporen in muziekland. Ze spelen/speelden o.a. ook bij Wouter Hamel, Chef' Special, Caro Emerald, Kim Hoorweg, Ruben Hein, Lilian Hak en Shirma Rouse.

In april 2009 kwam het debuut album ’Annie get your gun’ van Scallymatic Orchestra uit. Daarop speelt de band originele composities van gitarist/bandleider Mathijs Duringhof, met gastoptredens van o.a. Paul van Kessel, Benny Sings, Han Litz en Stefan Schmid. Het album werd ook in Japan uitgebracht, via P-Vine records.

Line up:
Soul Mack - vocals
Gerben Klein Willink - trompet
Carlo Banning - saxen
Daan Herweg - toetsen
Hugo Den Oudsten - bass
Salle de Jonge - drums
Juri Kuefner - percussie
Mathijs Duringhof - gitaar